tisdag 4 juli 2017

Fastighet Söderhamn Skärgården 2:247




Revet längst ut på Skatön i höstskrud

Vi har haft vår stuga på Skatön sen 2006. Nu överväger vi att sälja den om vi får ett tillräckligt bra bud, detta på grund av att vi flyttat vårt permanentboende från Uppsala till Falkenberg i Halland. Därifrån är det tyvärr för långt. Försäljningen sker via Svensk Fastighetsförmedling i Söderhamn (Victoria Vestberg). 



Trots att stugan ligger på en ö kan man gå till den, detta via en gångbro över den smala ränna som skiljer ön från fastlandet. Man kan ta sig till parkeringen vid rännan rätt snabbt från Uppsala-Stockholm (2-2,5 timmar med bil). Man kan också åka snabbtåg till Söderhamn och sen ta bussen 15 min till ändhållplatsen vid Utvik. Därifrån kan man gå 50 minuter till stugan eller ha en cykel där.  

Fantastiska år har det varit på Skatön med fin natur och mycket trevliga grannar. Hela ön är ett naturreservat, inrättat för friluftslivet och den biologiska mångfalden. Från parkeringen vid rännan är det 1,5 km till stugan och sen är det lika långt till Skatrevet. Där är man längst ut i ytterskärgården, med 180 graders fri sikt. Skatrevet är en bra streckfågellokal.  

Stugan är i mycket bra skick, vi har under de gångna drygt tio åren lagt mycket tid och pengar på att få den sån. Nämnas kan nytt yttertak, nytt elsystem, nya elradiatorer, nytt kök, nya vattenledningar, nya stora fönster med treglas och ny stor altan (60 kvadratmeter).

Vi tänker oss tillträde sommaren 2018 och säljer stugan fullt möblerad. Stugan är på cirka 70 kvadratmeter och har tre sovrum. Den lämpar sig för boende vår-sommar-höst. Tomten på 800 kvadratmeter är friköpt. 

Låter det intressant? Kontakta i så fall Hans-Örjan 072-5050102 eller Lena 070-3022747. Så småningom kommer vi att anlita mäklare för försäljningen. 


Bilder från olika delar av ön





Utsikt från Skatberget 32 m ö h




Gångbron över Svartsundsrännan




Stugans belägenhet i förhållande till Söderhamn (vänstra kanten)




Liten fin badstrand på öns norra sida, ca 400 m från stugan




Skatrevet längst ut på ön, 180 grader fri sikt



Bilder vid stugan





Stugan med altan sedd från sjösidan





Utsikt från altanen, ca 25 m ner till stranden och bryggan





Från vänster vedbod, utedass och redskapsbod





Duschkabin med varmt och kallt vatten



Bilder inifrån huset





Vardagsrum med matplats intill





Öppen spis i vardagsrummet





Kök med ny spis och ny inredning





Matplats i köket med utsikt mot havet





Sovrum 1 med dubbelsäng






Sovrum 2 med 120 cm säng





Sovrum 3 med våningssäng

















































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar