måndag 9 mars 2015

Min slutreplik om LRF Skogsägarnas verksamhet på Twitter




Den 20 februari publicerade tidningen Skogsland ett debattinlägg där jag kritiserade LRF Skogsägarna för att censurera hårt i sitt nyhetsflöde på Twitter:


Några dagar senare 24 februari svarade LRF Skogsägarnas chef Sten Frohm i Skogsland:


Nedan texten i min slutreplik, vilken kom i Skogsland 6 mars:


 Sten Frohm (SF) avslöjar en naiv syn på LRF Skogsägarnas twittrande. Enligt SF är det ”enskilda medarbetare” som twittrar. Vilken annan arbetsgivare skulle låta medarbetare twittra på jobbet i företagets namn? SF skriver ”vi jobbar inte för våra följare på twitter, utan för medlemmarna”. Var är målgruppsanalysen? Mycket få medlemmar följer LRF på Twitter. Det måste vara vi följare som är målgruppen. Det motsäger inte att LRF:s mål är att verksamheten bör gagna medlemmarna. SF verkar anse att det är bra om vi följare invaggas i tron att allt är bra med skogsbruket och att all kritik är obefogad. Men, vi följare genomskådar LRF som riskerar sitt rykte. LRF erkänner inte värdet av en debatt mellan olika synsätt och inte miljörörelsens betydelse för natur- och miljövård.

Medlemmarnas olika skäl för att äga skog gör det angeläget att inte sprida en ensidig bild. LRF ska arbeta för både produktion och miljö. Nu har twitterflödet slagsida mot produktion. Initiativ inom miljö- och naturvård hanteras ofta nedsättande. Problematiken undviks av SF.    

SF skriver ”Vi har inga partipolitiska aspekter i vårt twittrande.”. Han förnekar twittrande till Miljöpartiets nackdel inför valet. Om han läst på min blogg hade han sett sju tweets med negativ kritik mot MP. Inget annat parti drabbades. Centern gynnades däremot.  
LRF:s twittrande försvårar dialogen med andra aktörer. Man borde i stället för censur stödja en allsidig diskussion om skogsbruket. LRF behöver verkligen en policy för Twitter.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar