onsdag 17 januari 2018

Vandring Fbg 2018Höstens program är nu avslutat. Datum för vårens vandringar blir följande söndagar: 27 januari, 17 februari, 24 mars, 14 april, 12 maj och 9 juni. Vilka vandringar det blir meddelas senare.


Anmälan till samtliga vandringar görs senast kl 19 kvällen innan. Detta som ett sms till mig på telefon 072-5050102. 

Hoppas vi ses därute! Välkomna!
Gjorda vandringar under året:


18 februari Glommen - Koggerudden t o r, 12 km
11 mars Boastigen, Okome kyrka - Äskåsen t o r, 6 km
15 april skogen bortom Tvååker (Bockatorpet, Kvinnemosse, Grönbjär) 6 km

6 maj Prinspromenaden Halmstad - Tylösand 14 km


Vandringen vid Biskopstorp 21 september ställdes tyvärr in på grund av hårt väder. 21 oktober Skärsjön runt 15 km


Söndag 9 december Östdanmarksledens  östra halva, start Björkhult 11 kmVi började med att läsa informationen om historiken bakom leden vid starten som ligger cirka en kilometer in på vägen mot Ålarp, strax söder om Älvsered. För att slippa ta oss gående över den oftast mycket trafikerade vägen mellan Falkenberg och Ullared, tog vi istället bilarna bort till Björkhult via Älvsered. Vid Björkhult finns skärningspunkten mellan ledens korta slinga och dess fortsättning bort mot Ulvanstorp. Vi parkerade där och började med att ta den korta slingan medsols söderut. 


En bit innan cirkeln är sluten och intill Gamlerydssjön finns en fin rastplats med ett nytt vindskydd. Där blev det brasa och glögg, lussekatter samt pepparkakor. Det var ju andra advent. Det finns ingen ved på plats, så man får ta med. Efter nästan en timme där gick vi vidare till bilarna vid skärningspunkten. Vi fortsatte där leden västerut, i riktning mot Ulvanstorp. Vi vände tillbaka ungefär vid Sjölidssjön efter en fika på en vält för jordbruk och/eller väghållning. Hela utflykten tog 4,5 timme inklusive bil Falkenberg t o r. Sträckan vi gick var 11 kilometer. Det var en fin dag, mulen och med ett kort duggregn. , Vi var sju som gick och det blev många livliga och intressanta samtal.
1 kommentar: