onsdag 17 januari 2018

Vandring Fbg 2018Välkomna till ett nytt år med vandringar!

Nedan vandringar i vår:


Söndag 11 mars, samling kl 9 vid Okome kyrka. För samåkning samling på Willys parkering 08.15. Vi går tur och retur på Boa kyrkstig mellan Okome kyrka och berget Äskåsen (184 meter). Det är ett av de högre bergen i Halland. Där finns ett skyddat bokbestånd. Stigen går till att börja med i ett öppet landskap på en skogsbilväg och sen på en stig genom skog, som är omväxlande vad gäller trädslag och ålder. Det är en enkel terräng att ta sig fram i. De sista 500 metrarna går stadigt uppför. Enkel väg tar det cirka en timme att gå (jag gick i snö). Med fikapaus tar vandringen uppskattningsvis tre timmar.  

Söndag 15 april, samling kl 10 vid ICA i Tvååker. Vi samåker därifrån till skogen öster därom. Vi går upp på Grönbjär (1 km t o r) och tittar på utsikten över skogar, åkrar och havet. Ta med kikare. Sen en runda på 6 km förbi Bockatorpet och runt Kvinnemosse. Det är en varierad tur med skog, myr och betesmarker. När vi är åter vid startpunkten nedan Grönbjär kan den som vill gå 5 km till i en runda upp mot Stegasjön. 

Söndag 6 maj, Prinspromenaden Halmstad - Tylösand 12 km. Samling vid Falkenberg station 08.40, för tåg mot Halmstad 08.48. Vi går till Slottet där promenaden börjar. Den följer havet hela vägen ut till hotellet i Tylösand. Därifrån tar vi bussen tillbaka in till Halmstad för vidare återfärd till Falkenberg med tåget. 

Preliminärt tar vi denna i höst, samling kl 10 vid Sibbarps kyrka, 5 eller 12 km. Turen går i två slingor med kyrkan i mitten. Man kan således välja själv. Man vandrar i omväxlande skog eller öppet landskap. Det finns en hel del intressant natur och kultur längs vägen: Asmunds tusen år gamla källa, Kungagravar från bronsåldern, fornåkrar och naturreservat i bokskog.


ANMÄLAN till samtliga vandringar görs senast kl 19 kvällen innan. Detta som ett sms till mig på telefon 072-5050102. 

Hoppas vi ses därute! Välkomna!
Gjorda vandringar under våren:

18 februari Glommen - Koggerudden t o r, 12 km

11 mars Boastigen, Okome kyrka - Äskåsen t o r, 6 km15 april skogen bortom Tvååker (Bockatorpet, Kvinnemosse, Grönbjär) 6 km6 maj Prinspromenaden Halmstad - Tylösand 14 km

1 kommentar: