torsdag 18 april 2024

Fin vandring i Horreds sportklubbs område med märkta leder


Testade att vara lite vandringsotrogna idag, gjorde nämligen en tur utanför Halland. Besökte för första gången Horreds sportklubbs eminenta vandringsleder. Horred ligger längs väg 41, tre-fyra mil 
 från Varberg. Spårcentral vid Kilagården strax norr om samhället. Sällskapet utgjordes av kärestan och fyra andra medlemmar i FB-gruppen ”Vandra i Halland". 




Det var ganska lätt att hitta dit. Google maps känner igen namnet Kilagården och vi leddes dit på en mindre asfaltväg. Spårcentralen ligger invid ett lite större rött hus. I bottenplanet finns toalett. Sannolikt också dusch och omklädning, men det var inget vi nyttjade. 




Spårcentralen är på västra sidan av huset. Där finns en stor tydlig informationstavla med karta och de olika lederna markerade. Det finns fyra olika leder av olika längd. Genom att kombinera dem kan man gå upp till 15 km. Det var vår plan men på grund av lite tidsbrist fick vi korta lite och det blev 10 km slingan. Lederna var mycket bra märkta, faktiskt i toppklass. Vi behövde aldrig tveka.




Det är ganska kuperat, i alla fall för mig och kärestan som bor på kustslätten. På nåt ställe ser man ut över stora Agnsjön från ett högläge. 






Området dominerades av granskog i olika åldersklasser. En del tallskog var det också. Hyggen fanns längs vägen. De var inte så stora och hyfsat mycket naturhänsyn var lämnad. 





Leden går på stigar och skogsbilvägar. Den är överallt väl bibehållen och i blöta partier är det spångar. Spängerna är försedda med kycklingnät så att man inte ska halka. På den 10 km led som vi gick fanns ungefär halvvägs en bra rastplats i en glänta. Där finns en grund, en jordkällare och en del gamla pryttlar. 


Ett eller flera besök i området kan starkt rekommenderas!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar