tisdag 23 april 2024

Nu är den härliga tiden när alla säsongsflyktingar välkomnas



Glommen är ju lite trist under vinterhalvåret. Grått och blåsigt. Knappt en människa utomhus. Tänk vilken skillnad det blir till sommaren då alla säsongsflyktingar kommer. De har matbrist hemmavid och söker sig till vårt överflöd. På vägen får de kämpa sig genom allsköns skjutningar. Nästan framme är det lätt att passera gränsen. För de främlingsfientliga i landets regering har inte kommit på hur få stopp på dom.



 

Så roligt det är när de kommer - svarta, bruna, röda, you name it. Snygga är dom och de låter härligt. Vi upplåter gärna bostad på tomten. Finns det hjärterum så finns det stjärterum. 




En kraftig blågrå sak bor i björkens grenverk. På stammen i den sitter en holk, där bor den lilla med blått på huvudet. I holken på garaget bor den med röd bak och intill i häcken den med röd fram. På hustaket under tegelpannorna ett par olika. 




Följande arter vet vi eller tror vi häckar på tomten: ringduva, blåmes, rödstjärt, rödhake, gärdsmyg, sädesärla, gråsparv och koltrast. Det ska erkännas att en inte är välkommen. Det är Grå-i-truten. Där är det spikmatta som gäller.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar